En Daglig Kamp for Velvære og Balance

Kampen mod Bivirkningerne: En Daglig Udfordring

Klokken er 03.00, og jeg føler mig slet ikke træt længere. Mentalt er jeg klar til at tage på arbejde, som jeg har gjort så mange gange før. Men virkeligheden ser dog anderledes ud. Min krop er mærkbart påvirket af de 100 mg binyrebarkhormon, jeg skal indtage dagligt.

Især min venstre fod giver problemer, da den hæver op. For at holde hævelsen nogenlunde under kontrol, tager jeg nu dagligt vanddrivende medicin. Jeg forsøger også at lave bevægelsesøvelser for at holde blodcirkulationen i gang, hvilket hjælper lidt.

Jeg er begyndt at tage hvidløg som en fast del af min daglige rutine, og det har gjort en forskel. Hver dag bager jeg hvidløg i ovnen med lidt olivenolie og krydderurter i ca. 20 minutter ved 126 grader varmluft. Når jeg har spist hvidløgene, føler jeg en indre ro i kroppen – det dæmper de indre lyde og mindsker tendensen til hovedpine i op til 24 timer. Når virkningen aftager, begynder jeg forfra med en ny portion.

Kostens Indvirkning på Helbredet

Ud over hvidløget spiser jeg meget salat med peberfrugt, tomat, agurk, oliven, oregano og andre krydderurter. Jeg tilføjer æblecidereddike og en god olivenolie, hvilket giver kroppen noget sundt at arbejde med og holder mig mæt i overraskende lang tid. Faktisk kan jeg ofte klare mig i fem timer uden at føle mig svimmel eller utilpas.

Binyrebarkhormonet giver mig en konstant trang til at spise mere, men jeg ved, at det ikke er gavnligt at lytte til den sult. Efter vores tur til Lemvig har jeg tabt omkring seks kilo, hvilket var tiltrængt. Det er blevet lettere at bevæge sig, og nu har jeg sat mig et mål om at tabe yderligere seks kilo, så jeg kommer ned på 93 kg. Jeg håber, at min mobilitet vil forbedres yderligere, når jeg når den vægt. Derudover overvejer jeg, at muskeltræning kan blive nødvendig, da jeg langsomt mister muskelmasse, særligt i mine ben.